2018-11-21 10:59:21• hírek • közlemény

Jöhet a tél: felkészültek a hóeltakarítási munkálatokra

Felkészült a téli időszakra a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a hótalanítási munkálatokat a városvezetőség próbálja minél összehangoltabbá és hatékonyabbá tenni.

Annak érdekében, hogy a hóeltakarítás és a síkosság-mentesítés a lehető legjobb ütemben zajlodjon, feltérképezték, melyek azok az útszakaszok és csomópontok, amelyeket a gépkocsival közlekedők és a gyalogosok által is a leginkább használnak. Ezt elemezve elkészült egy sorrend, amit a hóeltakarítást végző cégnek figyelembe kell majd vennie. Különösen odafigyelnek majd a legforgalmasabb útszakaszokra, illetve a közintézmények, kórházak, iskolák és óvodák környékére.
 

A november 15. és március 15. közötti időszakban a hóeltakarítást végző cég képviselőivel történő egyeztetés során utóbbiak arról számoltak be, hogy jelenleg 148 tonna só és 18 tonna magnézium-klorid áll a rendelkezésükre, 20 köbméter homok, valamint közel 12 ezer liter üzemanyag. Ezen kívül pedig a sószóróval is ellátott hókotrók és egyébb járművek is megfelelő állapotban várják a telet.
 

A város teljes hótalanítása azonban csak abban az esetben lehet teljesen sikeres, ha a magánházak, cégek és egyébb létesítmények tulajdonosai is letakarítják a járdáikat a havazás utáni órákban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: